Ací comença AMB PERMÍS

BIOGRAFIA


BIOGRAFIA PERSONAL
L'Associació el Banc de la Memòria MEMORO, és un projecte "sense ànim de lucre" dedicat a la recollida de records i històries de la vida de les persones nascudes abans de 1950. El format utilitzat és el de clips d'àudio o vídeo d'uns minuts de durada.
Fa quasi un any, em va entrevistar un periodista i també va fer un video en 13 fragments -cada video parla d'un tema- El que jo dic, és la resposta a la pregunta que em féu l'entrevistador i només d'això.
Ja s'ha publicat i ací baix teniu l'enllaç per si voleu saber coses de la meu vida que no son de la poesia
Féu click a l'enllaç d'ací baix i...

BIOGRAFIA LITERÀRIA


-  Comence a escriure poesia assíduament i la guarde en el calaix       l’any  2002.
-  Al setembre de 2004 m'estrene i obtinc un segon premi en un Certamen local de Poesia.
 
- A l’abril de 2009 participe en un Taller de Poesia (30 hores) que convoca la Universitat de València i que dirigeix Teresa Pascual, poeta de Gandia i professora d'aquesta universitat.


                                                            2009/2015               


 Des del 2009 sóc columnista del diari on-line El Punt Avui+, sota la rúbrica "Quarta Torre" fins el darrer dia del 2015.

- Des de 2010 fins 2016, sovintege el contacte amb Antoni Ferrer Perales – important poeta valencià- de qui rep indicacions i suggeriments vers els meus treballs, que em són de molt profit.
Fem tertúlia i una cervesa, però per mi el tot plegat és impagable. Continua aquesta bona relació. Ell és l’autor del pròleg del meu llibre «AMB PERMÍS Poesia escollida».
- Juny 2013. He establert relació amb el poeta menorquí Ponç Pons, a qui vaig visitar, i amb el qual vaig passar una vesprada. D'aquell moment en vaig deixar constància escrita. Li vaig enviar l’escrit i em va contestar molt satisfet. A més, posteriorment, m’envià dedicats sis dels seus poemaris. Li he enviat el meu i m’ha contestat amb grans elogis, i m'agraeix que em recorde d'ell i el tinga en tan alta consideració.

 Així ja són tres els grans poetes amb els quals he pres contacte personal, Antoni Ferrer, Teresa Pascual i Ponç Pons.

- Faig cinquè curs a la Universitat dels Majors de Florida Universitària.

Al 2015 em vaig inscriure en l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana

El juny de 2015, vaig  publicar (autoedició) amb el suport d'amics i familiars, el primer llibre titolat "AMB PERMÍS". Poemari dividit en quatre apartats amb il·lustracions i portada realitzades pel pintor Josep Miralles Nacher. Posteriorment es va presentar en altres llocs.

2016

- A primeries de  febrer de 2016 comença la meua col·laboració en el diari on line LA VEU DEL PAÍS VALENCIÀ. Escric en la secció OPINIÓ i la meua columna es diu LA POLSEGUERA.

Al febrer de 2016 vaig muntar una vetlada poètica amb poemes meus titulada «TIRANT Poesia Social de Pep Ferrer». Amb el rapsode Rafael Requena i el deliciós acompanyament musical de Lucho Roa. D’aquest acte tothom en vam sortir satisfets: jo el primer
Com cada any, he participat en la "Marató" de lectura que organitza el Col·legi Mare de Déu de l'Olivar II. Enguany, a més, em fet un taller de poesia la professora de literatura Esther Coronil i jo.

Pel mes de juny, m'encomanen el text per al tríptic que fa de guia d'una exposició de pintura i també, un poema referent a l'esmentada exposició. El poema s'inclou en l'exposició píctorica.


Al juliol del 16 presente -també al Castell- el segon llibre; es diu "L'ESGUARD DE LA MIRADA...POÈTICA" Ed.NEOPATRIA" i tracta d'endinsar-se en el món de la comunicació no oral. També furga una mica en el rerafons del  lletraferit dedicat a la poesia.Ha estat -a més- presentat a Torrent i Picassent. Catarroja (Florida Universitària)


A les darreries d'aquest  any, em demanen  que escriga per a un portal que la revista SAÓ a obert en la xarxa


                                   2016

. He estat convidat a  participar en tertúlies  i debats literaris en:
·       Un viatge cultural a Romania, vam fer una tertulia al voltant del llibre «AMB PERMÍS Poesia escollida» amb els companys de viatge
·        El IES Faustí Barberà d’ Alaquàs davant l’assistència de 52 alumnes de batxillerat que estigueren d’allò més participatius.
·        En el Club de Lectura de la Biblioteca Ausiàs March d’ Alaquàs.
·        En una aula de l’EPA d’ Alaquàs
·        Als alumnes de 5é de la Universitat dels Majors de Florida Universitària,
·        A l’aula de l’EPA d’Aldaia don vaig eixir molt satisfet per la intensa i participada actuació dels alumnes.
·        En un recital poètic a la Biblioteca d’Aldaia en el qual hi participaren quatre poetes més.
     En un recital especial que porta per nom L'ACADEMIA DE LOS NOCTURNOS


2017

  A  primeries d'any, vaig assistir al sopar de les Lletres Catalanes que es fa tots els anys a la Societat Coral el Micalet. En ell participen tots els autors que volen i que l'any anterior hagen publicat un llibre. Llavors l'autor fa la presentació del seu llibre. Després els llibres estan disposats en una taula per a vendre's. A continuació hi ha sopar de germanor.                                                                                El llibre que portava era el presentat l'any d'abans "L'esguard de la mirada...poètica"  


A l'octubre de 2017 presentí -al Castell- altre llibre: "D'ENÇÀ I D'ENLLÀ" Ed. NPQ Editores. Poemari en  dos parts que porta poemes de tot tipus de poesia  en la seua primera part i la segona està dedicada a esbrinar com viu i que representa la Fe per a l'autor. Una acurada maquetació fan d'aquest exemplar un poemari molt atractiu pel fons i per la forma.


     Posteriormet, al mes d'Octubre, fiu la presentació a la Universitat de la Florida, Vicent  Comes va ser l'encarregat de parlar del llibre i Ferran Montroi coordinava l'acte.


,
                                      2018                                       

 Al mes de març, vaig assistir al sopar de les Lletres Catalanes que es fa tots els anys a la Societat Coral el Micalet. En ell participen tots els autors que volen i que l'any anterior hagen publicat un llibre. Jo portí "D'ENÇÀ I D'ENLLÀ

     Llavors l'autor fa la presentació del seu llibre. Després els llibres estan disposats en una taula per a vendre's. A continuació hi ha sopar de germanor. Es la segona vegada que hi participe   

       Com en anys anteriors, em van convidar a participar en la Marató de Lectura que organiza el Col·legi Mare de Déu de l'Olivar II en el Palau d'Alaquàs. 

     He participat en una activitat de vuit  o deu lletraferits, en una experencia que porta per  nom LA ACADEMIA DE LOS NOCTURNOS. Aquesta activitat te els seu orige en el segle XVI  (1521), quan a la ciutat de València se reunien una colla de romàntics poetes, per fer lectura i tertulia.
     Ara és vol recuperar i en tres anys ja s' ha fet al Castell dues vegades,. Enguany hem participat dos poetes locals: Fernando Garrido i Pep Ferrer

     Estic treballant en un àmbit completament nou per a mi: la poesia per a xiquets. Això ve, amb una comanda formal que m'ha fet una empresa, per veure com va el que puga fer jo i si va pel camí que ells volen, ja entrariem a negociar formalment. 

     Dilluns dia 28 de maig, vaig anar a la "Nostra Escola Comarcal. Tenia que parlar-los a uns xiquets de sisè, de com va això de la poesia. Varen llegir-ne  unes quantes que els alumnes n'havien fet. Després vaig llegir-ne jo del meu darrer llibre, i a la fí llegiren els
q   que estic fent de poesia infantil.

     A mitjans del mes d'agost i a les terres del Baix Empordà, vàrem organitzar una vetlada literària en la qual érem els poetes principals la professora i poetessa Àngela Ribas i jo.

      Acompanyats i presentats per Xavier. Colomer -que féu de rapsode en diverses ocasions- va ser ell qui inicia l'acte fent la presentació dels dos poetes que us he nomenat adés.
        Tot seguit, començà l'Àngela a comentar el seu llibre, que és el resultat d'un premi de poesia, i va llegir alguns poemes. A continuació jo vaig fer el mateix i a partir d'ací el presentador llegí poemes d'autors guixolencs (de St.Feliu de Guíxols) que hi eren presents i també absents però del poble.
          El lloc on vam desenvolupar l'acte, era un esplèndid jardí tot ell verd de plantes, gespa, arbres, plantes emparrades i pertany a la casa dels amics Martínez. Aquesta parella,(ella també escriu poesia) a més de cedir-nos un lloc tan magnífic, va fer tota la feina d'organitzar la logística de l'acte.
           Una trentena llarga d'assistents que a més havien portat alguna cosa per prendre després de l'acte i així que fèrem un àpat i una bona xarrada, distesa i amical. 
           Ah, i vaig vendre llibres!
El proppassat 18 de setembre, vaiog recollir quatre exemplars (per haver-hi participat de la darrera edició d'Antologia
. És va fer la presentació, en el Castell,. "ANTOLOGIA POPULAR" que va ja per la XIV edició. La promou l'Associació de Jubilats, amb el recolzament de l'Ajuntament.
L'acte es va celebrar a la Sala de la Ximeneia -que estava plena- i els autors llegiren el que havien presentat. 
A continuació hi hagueren unes paraules de l'lcaldesa Elvira Garcia i de la Presidenta de l'Associació.
Després passaren a lliurar quatre exemplars a cada autor i darrerament la foto de rigor


finals del mes de novembre, vaig fer la presentació del llibre D'ENÇÀ I D'ENLLÀ a Burjassot.
A la Sala  d'Audiovisuals de la Biblioteca de la Casa de la Cultura, i de la mà del Professor Rafael Roca Ricart, van mostrar les característiques i virtuts del llibre al minvat, però molt interessat, públic assistent.


                                   2019                                      


El trenta d'abril i dins la Fira del Llibre de València, presente el, fins ara, darrer poemari titolat ECLÈCTIC. Amb la presència de l'editor Rafa Arnal, la presentadora i analitzadora del llibre la professora de literatura Esther Coronil Castellano i l'autor Pep Ferrer.
úAmb la presència d'un migrat públic.  A continuació  faig signatura d'uns quants exemplars, en la caseta que l'Editorial L'Eixam tenia parada en la Fira del Libre. 
Posteriormemt, el dotze de juny al Castell Palau d'Alaquàs, vàrem fer la presentació, diguemne"important". Estavem molt ben acompanyats d'amics, família inclús desconeguts. Teníem el millor rapsode que hom pot desitjar: Ezequiel Castellano. I un gran mestre de la flauta travessera: Ramon Bresó, els quals van ben adobar l'acte amb el seu saber fer que és molt i bo.           
La mateixa presentadora abans esmentada, es féu càrrec d'esbrinar el llibre i l'autor va dir les paraules que considerà escaients pel moment. Després signà un munt de llibres que el públic havia adquirit.
PREMIS OBTINGUTS 

Stabat Mater           Certamen de Poemas a la M d D d l’Olivar 2004  2on  Premi mod.  A
Quinzena edició          “     “   “     “      “  “  “   “   “ “    “        “    2005  1er    “    “      “    B
Crida                           “      “    “    “      “   “      “   “ “    “       “    2007  1er    “    “      “    “
L’instrument              “      “    “    “      “   “     “   “ “    “     "     2007   3er    “   “       “    “
Era quan era                “        “      “            “            “        "     2011   1er    "   "       "     "    
(Tots ells en la mateixa convocatòria d’ Alaquàs ( M. d D. = Mare de Déu)
Mod. A: Poemes dedicats a enaltir la figura i devoció a la Mare de Déu. 
Mod. B:  Poemes dedicats a destacar els valors i costums d’àmbit comarcal, o local, i també tradicionals i culturals.)
Durant els anys 2008, 2009 i 2010 no vaig concursar en aquest certamen. No podia perquè era membre del jurat.

Al maig de 2012 rep el 1r premi de poesia en el Concurs Literari “La rosa de paper” XVIIa edició. (Convocat per Florida Universitària) en la modalitat “E” (Poesia en valencià, adults)

Setembre 2015. Certamen de Poemes a la M d D. d l'Olivar. 1er premi en la modalitat B pel poema "Apassionats"

                                              
(Il·lustració vers la “Cordà” de Mariam Tronchoni)

                                                          pepferrerpoesia@gmail.comFILIACIÓ                                              
 

* Des del mes d'octubre de 2015, sóc membre de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana amb el número de soci 2116.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada