Ací comença AMB PERMÍS

divendres, 22 de gener del 2021

 

                                                    SIBIL·LA LÍBIALa Sibil·la Líbia, pertany als frescos pintats a la capella Sixtina del Vaticà, pel gran mestre del Renaixement italià Miquel Àngel Buonarroti (1475-1564).

En la volta de la Capella, hi ha representades cinc Sibil·les i set Profetes. Les Sibil·les foren profeteses de l'antiguitat, que la seua presència en aquest indret, podria semblar incoherent amb les figures cristianes de la volta.

Malgrat això, se les va incloure perquè varen prevenir l'adveniment de Crist i en conseqüència representen la unió  simbòlica  entre les antigues  civilitzacions paganes i el món cristià.

La reproducció donada per l'autora, Carmen Mateu a la Biblioteca del Castell Palau d'Alaquàs, es una obra realitzada amb tècnica de ceres sobre paper.

Com veieu, l'obra esta realitzada en dues peces. La superior -en disposició horitzontal- fa una mida de 96 x 54'5 cm i la inferior queda en vertical i fa, 96 x 75 cm. Entre les dues peces, hi ha un espai lliure de 8 cm. Així el conjunt del quadre mesura, 1'59 x 0'96 .

     Per poder visitar-la, s'ha de dir al conserge que està a l'entrada.


=================================================================     
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada