Ací comença AMB PERMÍS

dimarts, 5 de gener del 2016

Alaquàs cosmopolita


Sí, amics, el proppassat dia 28 i següents de desembre, Alaquàs va agafar un aire internacional i cosmopolita d'allò més jovenívol. Això venia donat pels més de dos-cents joves pelegrins, de l'Encontre Internacional de Taizé, que venien a hostatjar-se a les distintes cases que els havien obert les seues portes desinteressadament.
Atesa la diversitat de les procedències, el multilingüisme feia traure fum al Google translator, diccionaris, i tot tipus de sistemes de traducció així com, també, recórrer als poliglotes que ja tenia prevista l'organització local. Una nova i xicoteta Babel semblava la població.
Tot començà allà per les darreries del curs quan alguns alaquasers que sovintegen la coneguda comunitat francesa, i també han anat ja a diversos encontres internacionals, li van plantejar a la Parròquia de la Mare de Déu de l'Olivar la conveniència que s'hi afegira —la parròquia— al moviment d'acollida i també de participació en l'esmentat aplec que enguany tenia la seu a València.
La resposta va ser positiva i, en reprendre el curs es va preparar tot un desplegament logístic per aconseguir un nombrós grup de voluntariat i les persones o famílies que estarien disposades a compartir la seua casa amb aquells que el seu anhel de conéixer i conviure els ha portat fins ací.
Van formar un nombrós grup amb gent de la parròquia i els més vinculats a Taizé. Mesos de preparació, treballs i reunions a les quals, en una ocasió, es va comptar amb la presència del germà Christian de la comunitat ecumènica.
En principi el comité de l'organització internacional va assignar a la parròquia esmentada 100 joves. Posteriorment 150 (en aquest moment van convidar a la Parròquia de la Santa Creu que s'hi va afegir) i al remat són dos-cents i escaig els acollits.
La rebuda per al dia 28 s'organitza en equips amb les següents comeses:
Espera a peu de parada de l'autobús. Ací els voluntaris comproven, quan venen pelegrins en un autobús, que porten les acreditacions correctes, segellades i la seua destinació és la correcta o siga; Alaquàs. A continuació els acompanyen al Centre d'Acollida situat al col·legi parroquial Mare de Déu de l'Olivar II..
Equip, multilingüe, de recepció. Ara un equip de persones que dominaven diversos idiomes com ara, alemany, francés, anglés, ucraïnès, italià i polonés els hi donava la benvinguda. Els hi explicaven les distintes passeres que a continuació anaven a fer. Passar pel càtering, formar els grups, rebre l'assignació i finalment anar a la casa on han de pernoctar.
Equip de càtering. Aquesta colla de gent ha preparat —amb molta estima i dedicació— tot un assortiment de coques, rotllets, pastissos, entrepans i beguda que ofereixen als qui van arribant i estan afamats.
Formació de grups. Aquests es fan, per tal de participar en els posteriors debats i reflexions locals.
Assignació. Del lloc d'acollida familiar, i també se'ls hi lliura un plànol del poble.
Comprovació i distribució. Dels pelegrins a les famílies que estan en el lloc d'arribada. A altres se'ls telefonava o algun voluntari els acompanyava a la seua destinació.
Els joves en arribar a les casses, deixaven les seues coses, s'endreçaven i marxaven cap a València a començar les activitats de grups, oracions i també els facilitaven el sopar. En finir la diada, cadascú a la seua casa on –si podien!– raonaven o contaven alguna cosa.
L'endemà al matí a desdejunar –que posa la casa on es troben–, a les 8'30 pregàries en la parròquia, a continuació reunió de treball. En acabar aquesta cap a València, on, de nou eren abastits de les menges i materials necessaris per fer les tasques previstes la resta del dia
Podem assegurar que la il·lusió i les ganes, per tal que els pelegrins s'hi senten acollits i estimats, han estat el tarannà que ha marcat tots els esforços i treballs. Treballs que, un nombrós grup de voluntariat d'Alaquàs han posat a l'abast d'aquest projecte tan encisador que porta l'esperit de Taizé.
pepferrerlletres.blogspot.com
Joves de Taizé a l'exterior de la parròquia de la Mare de Déu de l'Olivar. FOTO: Presen Sena
Publicat amb el títol "El tsunami Taizé arriba a Alaquàs" a EL PUNT - QUARTA TORRE - 31 desembre 2015

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada